• check

    Massor för pengarna

  • check

    365 dagars öppet köp

  • check

    Snabb leverans

Ångdusch

10 Items

per page
Set Descending Direction

10 Items

per page
Set Descending Direction

Ångduschar har en unik förmåga att förvandla den vanliga duschupplevelsen från vardaglig till en extra speciell upplevelse med en hint av spa!

 

Föreställ dig att du går in i ditt eget lilla privata spa varje gång du kliver in i duschen - en värld där varm ånga omsluter dig och dagens stress enkelt försvinner som dagg i solen. En ångdusch ger en känsla av extra lyx, avkoppling och välbefinnande. Med en ångduschkabin har du ett litet spa tillgängligt i ditt eget hem.

 

Välj en enkel eller lite mer avancerad ångdusch

Du kan installera en ångdusch i ditt badrum och få ditt eget privata mini-spa. Naturligtvis kan en ångdusch också användas som en vanlig dusch utan alla extra funktioner och ånga.

På Sparmax har vi olika varianter av ångduschkabiner, både modeller i vanlig storlek med alla standard funktioner och stora lyxvarianter med ytterligare funktioner och plats för två personer. 

Vi har även ångduschar i kombination med bubbelbadkar som verkligen ger dig en äkta spaupplevelse i badrummet. Två av de viktigaste delarna när du går till ett spa direkt i ditt badrum.

 

Vad är skillnaden mellan en dusch och en ångdusch?

Om du någonsin har torkat bort kondens från badrumsspegeln vet du att traditionella duschar också skapar ånga. Detta är dock inte helt samma sak som händer i en ångdusch. 

I en ångdusch producerar en ånggenerator härlig vattenånga som sprids i ett begränsat utrymme. Ångduschkabinen förhindrar att ångan kommer ut ur duschen, vilket den skulle göra i en vanlig duschkabin. 

Förutom ånga har ångduschar ofta extrafunktioner som en takdusch med känslan av tropiskt regn, fotmassage eller anslutning till ett ljudsystem via Bluetooth för att spela musik från din mobiltelefon.

 

Skillnaderna mellan en ångdusch och en bastu

Även om både ångduschar och bastur låter varmt och avkopplande, ger en bastu och en ångdusch två helt skilda upplevelser. En bastu genererar värme från en ugn eller ett värmeelement inuti bastun, medan en ångdusch använder en ånggenerator monterad på utsidan som överför ångan till duschen.

Den kanske största skillnaden mellan bastu och ångdusch är själva värmen. Medan bastun ger torr värmeterapi, ger ångduschen våt värmeterapi. Temperaturen i en bastu varierar normalt mellan 55 och 90°C med låg luftfuktighet. I en ångdusch är temperaturen mellan 35 och 55°C med nästan 100% luftfuktighet. 

Kontrollpanelen är utformad så att systemet hela tiden ger en jämn och exakt temperatur.

 

Vilka är fördelarna med en ångdusch?

En ångdusch är bra för både kropp och själ. Du kan stressa av efter en lång dag eller lugna kroppen efter träning. Den lugnande ångan hjälper dig att slappna av, släppa spänningar och skapa en stund av lugn mitt under en hektisk dag. 

Förutom fördelarna för kropp och själ tar det inte lång tid att generera värme i en ångdusch, precis som i ett bubbelbad eller i bastun. När du har ångat klart är det bara att sätta på duschen för en uppfriskande dusch.

 

Köp en ångduschkabin på Sparmax 

Sparmax erbjuder alla typer av duschlösningar. Alla lösningar och tillbehör är tillverkade av robusta material som är lätta att underhålla och har lång livslängd. 

Kolla in vårt utbud av ångduschar och om du har några frågor är du också välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon

De varor vi har i lager har oftast en mycket kort leveranstid. Som regel tar det bara 1-3 dagar innan varorna står på din tröskel där hemma.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.