• check

    Massor för pengarna

  • check

    365 dagars öppet köp

  • check

    Snabb leverans

Välj en bra parasoll som skyddar mot solen

5 Items

per page
Set Descending Direction

5 Items

per page
Set Descending Direction

Bra skydd mot solen gör livet på uteplatsen ännu bättre. Välj en parasoll som ger skugga när det behövs och som tål en svensk sommar med mycket olika väderslag.

 

Vi som bor i Sverige älskar att vara ute i solen när den tittar fram, men på de varmaste dagarna kan det snabbt bli lite obekvämt i den gassande solen och det kan vara skönt att söka efter skugga under en parasoll.

En bra parasoll ger inte bara skydd mot värmen. Den ger också viktig skydd mot skadliga UV-strålar. Och om det kommer en liten skur mitt under middagen kan den skydda matplatsen mot regnet också.

 

Ger skydd mot solen när du behöver det som mest

På den perfekta uteplatsen kan du njuta av solen när du vill och koppla av i skuggan när det behövs. Om du bor på ett ställe där du kan få naturlig skugga från träd eller kanske har en uteplats både på solsidan och skuggsidan av huset kanske du inte behöver extra skydd mot solen. Men det kan vara praktiskt med en parasoll som kan fällas upp och ner där du trivs bäst på terrassen eller i trädgården, till exempel över matgruppen eller soffgruppen. Eller så vill du kanske ha en parasoll över cafésetet eller solstolen när du behöver en paus från solen.

För dig som har en balkong eller terrass där solen står hela dagen kan en parasoll vara helt nödvändig för att kunna njuta av sommardagarna i lugn och ro.

 

Så väljer du rätt parasoll till uteplatsen

Det finns många olika typer av parasoller att välja mellan. Ett bra tips är att börja med att tänka på vilka funktioner du behöver.

En parasoll som kan lutas kan vara praktisk för att enkelt styra var du vill ha skuggan när solen rör sig genom dagen. Vi har både runda och fyrkantiga hängande parasoller som kan lutas dit du vill. Du kan snurra dessa parasoller runt deras egen axel, ställa dem i önskad vinkel mot solen och justera höjden. Hängande parasoller hängs upp i ramen och du slipper det hinder som en mittstolpe ofta skapar. Båda modellerna är superenkla att justera med hjälp av ett enkelt handtag som öppnar parasollen och skjuter den i position.

Tips! Om parasollen ska användas med ett bord är Heaven-parasollen perfekt. Den passar utmärkt med Ibiza-trädgårdsbaren, som är ett snyggt kvadratiskt bord med åtta barstolar och möjlighet att integrera parasollen. 

 

Vilken storlek behöver du på en parasoll?

Hos SparMax kan du välja mellan flera stilrena modeller. Alla parasoller är användarvänliga och lätta att hantera, men vilken storlek bör du välja?

Ibland kan självklart ytan på din uteplats vara avgörande för parasollens storlek. Vill du ha möjlighet att skydda en hel soffgrupp mot sol och regn, vill du ha möjlighet att äta utomhus under parasollen eller behöver du bara skugga för solstolen eller trädgårdsstolen på balkongen?

Vår största parasoll heter Sky Tilt och är 3,5 meter i diameter. Den är gjord av aluminium och levereras med en mörkgrå duk av polyester. Parasollen levereras med en bas och ett skydd som är designat för att fungera tillsammans. 

Slut på parasoller som vacklar och är svåra att placera. Alla solparasoller från SparMax är enkla att montera utan verktyg och tar bara några minuter att montera.

 

Frakt och leverans av trädgårdsmöbler

Vi erbjuder ett fast lågt pris på frakt av våra utemöbler, och du får hem möblerna till dörren. För oss är det viktigt att våra kunder är nöjda och känner sig trygga under hela köpupplevelsen – från beställning online till att möblerna levereras till dörren. Vårt transportföretag fokuserar på säkra och trygga transporter och jobbar hårt för att minimera transportskador genom att hålla nere antalet omlastningar. På så sätt förkortas även leveranstiden så att du får hem dina möbler fortare.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.