• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Praktisk duschhörna för badrummet

9 Items

per page
Set Descending Direction

9 Items

per page
Set Descending Direction

En praktisk hörndusch är en prisvärd lösning som ofta passar i ett litet badrum. Hos Sparmax hittar du duschar med eller utan botten.

 

Genom att placera duschen i ett hörn frigör du användbart utrymme på golvet i ditt badrum, vilket gör det lättare att placera andra badrumsmöbler.

 

Flera olika varianter på en hörndusch

Hos Sparmax hittar du flera olika möjligheter och utföranden på en duschhörna. Detta för att du enkelt ska hitta den bästa möjliga varianten till ditt badrum. Du kan välja mellan tre huvudsakliga varianter av duschhörnor:

 • Hörndusch med botten
 • Hörndusch utan botten
 • Hörndusch med badkar

 

Vi har också flera typer av dörrar i olika storlekar. Förutom vanliga dörrar har vi duschhörnor med skjutdörrar och andra som är gångjärnsförsedda. För små badrum kan det till exempel vara smart att ha en hörndusch där du kan stänga dörrarna mot väggen när du inte använder duschen.

 

Välj storlek på din hörndusch

På Sparmax har vi både stora och små duschhörnor. De minsta är 70x70 cm och de största är 110x110 cm. Dessutom har vi avlånga duschhörnor med flera variationer i både längd och bredd. Här hittar du en hörndusch som passar till ditt badrum, oavsett storlek. 

De minsta duschhörnorna gör det möjligt att optimera användningen av utrymmet utan att installera en duschlösning som dominerar rummet. Detta är också en bra lösning om du utformar ditt badrum i en minimalistisk stil. 

Stora hörnduschar ger dig möjlighet att skapa en lyxig duschupplevelse. De ger också mer utrymme för rörelse och är också lämpligt för personer i rullstol eller som behöver en duschpall tillgänglig. I familjebadrummet kan en stor hörndusch också vara användbar om två personer duschar samtidigt.

Våra hörnduschar finns i flera höjder, så du kan också hitta en duschlösning för ett badrum i källaren eller stugan där takhöjden kan vara lägre än vanligt.

Du kan hitta en hörndusch i mängder av olika utföranden. På Sparmax har vi rundade, fyrkantiga och avlånga duschhörnor.

 

Hörndusch utan botten

Om du väljer en hörndusch utan botten är det viktigt att du vet att det är säkert att duscha direkt på golvplattorna. I nya badrum är golvet vanligtvis helt förseglat enligt konstens alla regler. Här är några av fördelarna med en hörndusch utan kant:

 • Fantastisk estetik
 • Duschkabinen är även tillgänglig för personer med nedsatt rörlighet
 • Övergången mellan duschutrymmet och badrummet blir mer sömlös
 • Lätt att installera

 

Om du är osäker på ditt badrumsgolv kan en hörndusch med botten vara en utmärkt lösning för ditt badrum.

 

Hörndusch med botten

En hörndusch med botten är en säker lösning för alla badrum. Här kommer några av de främsta fördelarna: 

 • Du behöver inte oroa dig för vattenläckage
 • Vattnet stannar inte kvar på badrumsgolvet
 • Basen är lättare att rengöra än kakelplattorna
 • Det är bekvämt att stå i duschen

 

Hörndusch med badkar

En hörndusch med badkar är den perfekta lösningen för familjer som vill ha en funktionell och användarvänlig lösning för både vuxna och barn. Denna lösning kombinerar bekvämligheten med att kunna ta en snabb dusch med komforten hos ett badkar. 

En duschhörna med badkar ger din familj ett gemensamt utrymme för personlig vård och avkoppling. Låt barnen njuta av badet medan du städar badrummet och tappa sedan upp ett nytt varmt bad som du kan sjunka ner i när resten av familjen har gått och lagt sig.

 

Glöm inte duschblandare och duschset

En hörndusch skiljer sig från en duschkabin genom att den inte levereras med en duschblandare och ett duschset. Du kan använda det du redan har eller beställa nytt från oss så att du får allt du behöver till din nya hörndusch i en och samma leverans.

 

Rengöring, underhåll och tips

Bra rengöring och underhåll av din hörndusch är viktigt om du vill att den ska se bra ut under lång tid. Här är några tips på hur du tar hand om din dusch på bästa sätt: 

 • Använd kallt vatten när du sköljer av väggarna. Det minskar mängden kalk som fastnar på väggarna.
 • Avlägsna duschvatten från glaset med en mjuk trasa eller skrapa av glaset efter varje dusch.
 • Använd ett lämpligt rengöringsmedel i duschen.
 • Underhåll duschen ordentligt ett par gånger per år. Kontrollera att gummilister, packningar och fogar fungerar precis som det ska.
 • För att hålla duschutrymmet rent och snyggt rekommenderar vi vårt ABC-hygienpaket för duschar och badrum - det är också det bästa medlet mot kalkavlagringar på glasytor.

 

Duschkabin, hörndusch eller en duschvägg?

Har du bestämt dig för en hörndusch eller funderar du på andra lösningar för ditt badrum? Här är några skillnader som kan vara bra att känna till:

En duschkabin är en helt sluten duschlösning som skyddar både golv och väggar från vattenstänk. Hos Sparmax hittar du duschkabiner i många storlekar och med olika lösningar, från rena spaduschar till de med ett enkelt duschset. På Sparmax har vi även ångduschar, massageduschar och duschbadkar.

Vi har även flera möjligheter där du kan sätta samman duschväggar med en duschdörr som ramar in ett litet område på ditt badrum. Det som kallas en nischdusch. Denna kan göras så stor eller liten som du vill beroende på utrymmet mellan de två väggar som du väljer att placera duschen i mellan. 

En hörndusch utnyttjar utrymmet i mindre badrum på ett bra sätt och du kan välja om du vill ha en botten eller inte.

 

Leverans och kontakt

Så länge vi har den hörndusch som du önskar i lager kommer din duschlösning normalt att levereras till din dörr inom 1-3 dagar. Du kan läsa mer om frakt och leveranser här.

Har du andra frågor om produkter eller din leverans så kontakta vår kundservice.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.