• check

    Massor för pengarna

  • check

    365 dagars öppet köp

  • check

    Snabb leverans

Duschblandare

13 Items

per page
Set Descending Direction

13 Items

per page
Set Descending Direction

Njut av en härlig duschupplevelse med våra termostatstyrda duschblandare. Våra duschblandare från bland annat Grohe säkerställer en jämn och behaglig vattentemperatur.

 

Minns du de gamla duscharna utan blandare där du var tvungen att reglera mängden varmt och kallt vatten med två olika blandare? Med dagens duschblandare har allt blivit mycket enklare. Med moderna duschblandaren kan du enkelt finjustera temperaturen med ett handtag.

 

Vad är en blandare 

Blandare är konstruerade för att reglera och blanda varmt och kallt vatten innan det rinner ut ur kranar eller ett duschmunstycke. En känslig termostat anpassar sig till förändringar i temperatur och tryck så snabbt att du inte märker något. På så sätt håller vattnet den temperatur du vill ha under hela duschen. Att ta en dusch med en bra blandare blir en fröjd när du snabbt och enkelt kan få rätt temperatur.

 

Blandare för dusch och badkar

Hos Sparmax hittar du blandare i olika storlekar, utföranden, material och varianter. Vi har blandare för både dusch och badkar. Du hittar även kombinerade blandare för badkar och dusch.

Det mesta av vårt sortiment med blandare är i krom, men du hittar även svarta duschblandare och blandare till handfatet i både vitt och svart.

 

Blandare från Grohe - hög kvalitet i badrummet

I vår webbutik hittar du flera produkter från det tyska kvalitetsmärket Grohe, bland annat blandare för diskbänkar och handfat. Grohes duschblandare har en rad smarta funktioner som gör duschen extra bekväm och säker när det gäller vattentemperaturen.

 

Termostatstyrd duschblandare

Våra duschblandare är antingen tryckstyrda eller termostatstyrda. Skillnaden är hur vattentemperaturen regleras. 

Termostatstyrda duschblandare har en inbyggd termostat som håller en konstant vattentemperatur. Om temperaturen ändras, till exempel på grund av en tryckförändring i vattentillförseln eller användning av andra kranar i huset, justerar termostaten automatiskt blandningsförhållandet mellan varmt och kallt vatten. På så sätt bibehålls den förinställda temperaturen.

 

Tryckstyrd duschblandare

Förändringar i vattentrycket kan påverka temperaturen på det vatten som kommer ut ur blandaren. Tryckstyrda duschblandare reglerar vattentemperaturen genom att justera blandningsförhållandet mellan varmt och kallt vatten i enlighet med tryckförändringar.

Denna typ av duschblandare är vanligtvis billigare än termostatstyrda alternativ. Den kan dock vara mindre exakt när det gäller att hålla en konstant temperatur, särskilt om det finns stora tryckvariationer i vattentillförseln.

 

Skillnad mellan mixer och blandare

Även om termerna blandare och armatur ibland används omväxlande, hänvisar de till olika saker. En armatur är ett paraplybegrepp som inkluderar alla enheter som styr vattenflödet, såsom kranar, duschmunstycken och blandare.

En blandare är en del av armaturen och har till uppgift att justera temperaturen på vattnet.

 

Hur länge håller en blandare?

De flesta blandare håller mellan 10 och 15 år, men det beror på vilken typ och kvalitet av blandare du köper. 

För att säkerställa lång livslängd och optimal prestanda för din mixer är det viktigt att underhålla den ordentligt. Här är några tips som hjälper dig att behålla din mixer under lång tid.

 

Regelbunden rengöring

Håll blandaren ren genom att regelbundet torka av den med en mjuk trasa. Använd inte starka rengöringsmedel eftersom de kan skada ytan. Undvik helst att använda borste eller skursvamp.

 

Undvik överbelastning

Använd inte onödig kraft när du justerar handtagen. Överdriven kraft kan leda till att ventilerna slits med tiden.

 

Kontrollera om det finns läckage

Kontrollera regelbundet om det finns några läckor runt blandaren och tätningarna. Om du upptäcker ett läckage tidigt kan du förhindra större problem.

 

Ta bort kalkavlagringar

Om det finns hårt vatten i området där du bor kan kalkavlagringar bildas. Du kan ta bort dessa genom att använda ättika eller ett kalkborttagningsmedel.

 

Kan jag installera duschblandaren själv?

Om du inte vet vad du gör bör du låta en rörmokare eller någon annan med god kunskap installera duschblandaren. Om du gör fel kan det bli ganska dyrt, särskilt om du får fuktskador på golv och/eller väggar. 

Sparmax är direktimportör av de produkter vi säljer i Norge och vi skippar alla mellanhänder. Det ger en oslagbar kombination av pris och kvalitet. Om vi har duschblandaren i lager så kommer den att levereras till dig inom 1-3 vardagar.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.