• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

God natt med en ramsäng

15 Items

per page
Set Descending Direction
 1. Avbildet i Inari Beige 26
  Sommerrea
  Ramsäng 75x200 - ljusgrått
  Skjærgaard rammadrasser är byggd av samma material och med samma teknik som våra kontinentalsängar, med 7-zons Therapy®-pocketfjädring med mjuka axel- och höftzoner för optimalt stöd och komfort.
  Rating:
  100%
  7 495,-
  Spar: 1 000,-
  Tidigare pris: 8 495,-
  Förväntat leveransdatum: 09.07.2024
  check 25 års garanti*

15 Items

per page
Set Descending Direction

En ramsäng är riktigt mångsidig och kan fungera som huvudmadrass eller som en del av en säng tillsammans med en bäddmadrass. Ramsängar kan användas som enkelsängar, och kan enkelt sättas ihop till en dubbelsäng. I kombination med en separat madrass och en bäddmadrass kan ramsängen fungera som en del i en kontinentalsäng.

 

Ramsängar i tre olika storlekar

På Sparmax har vi ramsängar i 3 olika storlekar:

 • 75x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm

 

För barn är smala modeller såsom 75x200 cm tillräckligt stora. Vuxna föredrar vanligtvis bredare enkelsängar på 90x200 cm eller 120x200 cm. 

Alla våra ramsängar har en bäddmadrass som ingår i priset. Om du väljer en annan bäddmadrass än standard-bäddmadrassen kostar det extra.  Men det kan vara värt pengarna att hitta exakt den bäddmadrass du vill ha för att få en god natts sömn. Du hittar förslag på alternativa bäddmadrasser i varje produktbeskrivning på vår hemsida.

 

Ramsäng + bäddmadrass - den perfekta kombinationen

En ramsäng är perfekt för dig som vill ha en bra grund. Med en bäddmadrass kan du sedan skräddarsy din säng och göra den mjukare eller till och med fastare. På Sparmax har vi tre olika typer av bäddmadrasser från Skjærgaard®:

 • Bäddmadrass Gelatex
 • Tigertouch bäddmadrass
 • Bäddmadrass i MemoryFoam som formar sig med hjälp av kroppsvärmen

 

Alla bäddmadrasser är åtta cm tjocka. Längden är 200 cm, samma längd som för alla ramsängar hos Sparmax. Bäddmadrassen finns i olika bredd, bland annat 75x200 cm, 90x200 cm och 120x200 cm. Om du vill kombinera två ramsängar till en dubbelsäng har vi bäddmadrasser i både 150x200 cm och 180x200 cm.

Förutom att ge god komfort skyddar bäddmadrassen ramsängen mot slitage, smuts, fläckar och svett. Bäddmadrassens överdrag kan även tvättas i 60 grader.

 

Hur väljer man rätt ramsäng?

Att hitta rätt säng kan vara en utmaning, men det är viktigt att välja en madrass som passar just dig. Vikt, temperatur och personliga preferenser spelar alla en viktig roll. 

Väger du mindre än 60 kg rekommenderar vi en medium madrass. Om din vikt ligger någonstans mellan 60 och 95 kg är en fast madrass ofta bäst. Väger du 95 kg eller mer rekommenderar vi en extra fast madrass. Men som sagt, personliga preferenser spelar också en viktig roll. Med rätt bäddmadrass kan du också enkelt justera komforten och få ramsängen precis som du vill ha den.

 

Pocketfjädring i madrassen

Här på Sparmax har vi bara kvalitetssängar från Skjærgaard®. Våra ramsängar har alla bonellfjädring i botten och 7-zons pocketfjädring ovanpå, med andra ord 2 lager fjädring i en och samma madrass. Totalt är madrasserna 26 cm tjocka.

Pocketfjädring används ofta i kvalitetsmadrasser. Varje fjäder är insvept i fickor av tyg. På så sätt står resårmadrassen emot slitage, buller och rörelser. Dessutom har madrassen många stödpunkter. Den formar sig bättre efter din kropp och gör dig mer avslappnad. Skjærgaard® ramsängar har en 7-zons Therapy® pocketfjädring. Madrassen har mjukare zoner vid höfter och axlar för att kunna ge extra stöd där du behöver det och rätt mängd avlastning när du sover.

 

Uppgradera ramsängen med en sänggavel

Kombinera ramsängen med en sänggavel som matchar våra Skjærgaard®-sängar. De tygklädda sänggavlarna från Sparmax ger en mer exklusiv och mysig känsla och är perfekta att luta sig mot när du läser eller äter frukost på sängen.

Sänggavlarna finns i storlekar som passar de 90 cm och 120 cm breda ramsängarna, men de finns även för 140 cm, 150 cm, 160 cm, 180 cm och 200 cm för dem som sätter ihop två ramsängar.

Färgerna på våra sänggavlar matchar ramsängarna och är i lugna och naturliga nyanser som passar de flesta sovrum.

 

Underhåll och rengöring

Bra underhåll ger dig en ramsäng som håller år efter år. Här är några goda råd:

 • När du byter sängkläder, ge madrassen tid att torka genom att vänta några timmar innan du bäddar.
 • Byt sängkläder helst varje vecka.
 • Dammsug varje vecka för att undvika alldeles för mycket kvalster.
 • Alla Sparmax bäddmadrasser har avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin i 60 grader.
 • Om du får fläckar på sängen bör du ta bort dem så snart som möjligt.

 

Prövotid och extra lång garanti på sängar

Med massor av bra feedback från våra kunder känner vi oss trygga med att du kommer att hitta en säng som passar just dig. Men om du ångrar dig eller om något händer med sängen har vi goda villkor för våra kunder.

Du har till exempel 120 dagars provperiod om du köper en Skjærgaard®-säng från Sparmax. Du kommer att behöva lite tid för att vänja dig vid sängen och inse att den faktiskt är lämplig för dig. Om du till exempel tycker att bäddmadrassen har fel fasthet kan du byta ut den utan extra kostnad.

Kvalitet är viktigt för oss, och vi har en utökad garanti på de flesta produkter, inklusive en 25-årig garanti på våra ramsängar för ram- och fjäderbrott. 

Våra Skjærgaard® ramsängar levereras färdigmonterade. Allt du behöver göra är att skruva fast benen i ramarna under sängen och lägga till din bäddmadrass.

Din nya ramsäng levereras till din dörr inom några dagar om vi har den i lager.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.