• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Duschkabiner för alla typer av badrum

Visar 1-24 produkter av 38

Page
per page
Set Descending Direction

Visar 1-24 produkter av 38

Page
per page
Set Descending Direction

En duschkabin ser till att vattnet stannar i duschen. Om du är osäker på om ditt golv har ett bra tätskikt med våtrumsmatta och väggar som är vattenavvisande är en duschkabin ett säkert val. 

 

Med kabinens väggar, duschkar och tätade dörrar behöver du inte oroa dig för vatten och läckage till golv och väggar utanför kabinen.

 

Enkel uppgradering av badrummet

Om du planerar att ersätta ditt badkar med en dusch eller också bara vill ha möjligheten till en dusch, är en duschkabin rätt val. Den är även lätt att installera. Eller vill du kanske installera en dusch i tvättstugan eller i badrummet i ditt fritidshus?

På Sparmax har vi duschkabiner i många olika storlekar, former, höjder och utföranden. Här är några bra tips på vad du bör tänka på innan du väljer en duschkabin till ditt badrum.

 

En dusch utan vattenspill och läckage

En duschkabin är en enkel, snabb och säker badrums-uppgradering utan behov av en totalrenovering som kostar hundratusentals kronor med våtrumscertifiering. Här är 5 fördelar med en duschkabin.

 1. Duschkabinen är en sluten lösning med en botten som fångar upp allt vatten och leder det rakt ner i avloppet.
 2. Detta är den bästa lösningen om det är för lite fall mot avloppet i badrumsgolvet.
 3. Mängden vattenånga och vattenspill blir mycket mindre.
 4. Kakelplattorna håller sig vackra mycket längre utan kalkavlagringar och missfärgningar i fogarna.
 5. Om fastigheten säljs kan köparen känna sig trygg utan risken för vattenskador som kan uppstå om man duschar direkt på golvplattorna.


Svanen duschkabin
På bilden: Svanen duschkabin

Duschkabin för stora och små badrum

Först och främst måste du ta hänsyn till hur mycket utrymme du har tillgängligt och hur badrummet är format. Sparmax har både kvadratiska och rektangulära duschkabiner i olika storlekar. Många av duschkabinerna är utformade för att stå i ett hörn, medan några också kan placeras längs utmed en vägg,

De minsta duschkabinerna är 70x70 cm, 80x80 cm, 70x90 cm och 80x90 cm. Hos Sparmax hittar du många varianter av duschkabiner också i mellanstorlek: 90x90 cm, 100x100 cm och 100x80 cm. Våra största duschkabiner är 120x120 cm, 120x80 cm och 130x85 cm. Alla duscharna är utformade så att de kan placeras direkt mot en vägg.

 

Vem ska använda duschen?

Njuter du av långa duschar, med möjlighet att bli masserad av vattenstrålarna? Eller är det bara en plats där du snabbt duschar och avslutar dagen? Oavsett så har vi duschkabinen för dig. Den riktiga dusch-njutaren kanske väljer en av våra större duschkabiner med massagedusch och badkar. Men för dig som inte riktigt bryr sig lika mycket, som bara vill duscha och få det överstökat, väljer kanske en mindre och enklare modell.

Storleken på den eller de personer som ska använda duschen dagligen bör också tas med i beräkningen. En liten duschkabin kan vara svår att använda för en större och lång person. En liten duschkabin har också en mindre dörröppning än de lite större modellerna vilket är värt att tänka på för dig som är lång eller har någon i familjen som är lång.

 

Tänk på takhöjden

Det hjälper inte med stor golvyta om takhöjden inte är tillräckligt hög. Låga takhöjder är oftast vanligt i källare, äldre fritidshus och i rum med snedtak. På Sparmax har vi duschkabiner med så låg höjd som 180 cm. Övriga höjder är 195 cm, 200 cm, 205 cm, 210 cm och 215 cm.

 

Duschkar i sanitetsakryl

Duschkaret i kabinen kan vara tillverkat av gjutmarmor, de kan vara emaljerade eller också av akryl. Sparmax erbjuder främst badkar i färgad sanitetsakryl. Akryl är ett icke-poröst, slätt material och med en blank och hård yta fastnar inte smuts eller andra tvålrester. 

Sanitetsakryl håller sig fri från repor och gör det lättare att rengöra duschen. Under duschkaret finns justerbara ben som gör duschkabinen stabil. Detta behövs ofta i våtrum som har ett sluttande golv.

 

Olika design på duschen

Hos Sparmax hittar du garanterat en duschkabin som passar till ditt badrum. Vi har olika utföranden och valmöjligheter, bland annat:

 • böjd, fyrkantig eller formade kanter
 • härdat glas, klart, vitt eller grått
 • sotat eller frostat glas som döljer vägg och vattenslangar bakom kabinen
 • lackerade aluminiumprofiler i svart eller krom
 • med eller utan tak

 

Blandare för duschkabin

Vissa av våra duschkabiner levereras med en termostatstyrd blandare som ingår i priset. Den termostatstyrda duschblandaren har barnspärr och förhindrar skållning. För duschkabiner där du behöver köpa en blandare separat hittar du förslag på produkter som matchar just den kabin du har valt. I detta tillfälle, en blandare som matchar den valda kabinen.

Förutom blandaren bör du också kontrollera om anslutningsslangen ingår i köpet eller om du måste köpa den separat.

 

Kabin med både dusch och badkar

Varför välja det ena eller det andra när du kan få både och? På Sparmax har vi flera modeller av duschkabiner med badkar i ett. Så nu kan även du med ett litet badrum ta din dagliga dusch, men samtidigt få möjligheten att kunna njuta av ett varmt och avkopplande bad efter en lång dag.

 

Frakt och installation av duschkabin

När du köper en duschkabin från Sparmax har du tio års garanti på glas, botten, tak, aluminium- eller stålkonstruktioner, rörkopplingar etc. Övriga delar, såsom armaturer och duschmunstycken, omfattas av den normala konsumentköplagen.

Sparmax är kända för sina korta leveranstider och bra fraktmöjligheter. Om vi har möbeln i lager levereras den till din dörr inom 1-3 dagar.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.