• check

    Massor för pengarna

  • check

    365 dagars öppet köp

  • check

    Snabb leverans

Palldynor – stora och mjuka dynor för pallmöbler på uteplatsen

5 Items

per page
Set Descending Direction

5 Items

per page
Set Descending Direction

Har du hoppat på trenden att göra dina egna möbler av gamla lastpallar? Hos oss hittar du mjuka, tjocka kuddar till pallsoffan som kommer att göra att du inte vill sitta någon annanstans igen.


Det finns gott om instruktioner på nätet på hur du kan bygga sina egna utemöbler. Allt du behöver för att bygga din egen soffa är ett par europallar, lite kreativitet samt stora och bekväma palldynor att sitta på. Inga förkunskaper krävs, detta är ett projekt som passar alla. 

Pallepute

Gör dina egna pallmöbler för stora och små uteplatser

En fördel med att bygga pallmöbler till trädgården eller terrassen är att du kan bygga din pallsoffa i precis den storlek du vill ha. Om du gillar att bjuda över mycket folk och hänga på din uteplats kan du enkelt bygga en pallsoffa som är lika lång som hela terrassen om du vill det. Har du däremot bara en liten balkong kan du anpassa din pallsoffa efter balkongens mått. I båda fallen får du en snygg och praktisk möbel.

 

Vad är palldynor?

Palldynor är stora sittdynor för utomhusbruk som är anpassade efter storleken på lastpallar. Andra sittdynor som är avsedda för vanliga stolar och soffor kommer oftast inte att passa perfekt på en stor och bred pallsoffa.

Hos SparMax kan du hitta sittdynor som är tillverkade för användning utomhus på lastpallar. Med dessa dynor får du en bekväm soffa som du och dina gäster kan njuta av hela sommaren. De här dynorna är så bekväma att det är lätt hänt att man gärna tar sig en tupplur på pallsoffan ibland.

 

Populära pallmöbler

Pallmöbler har blivit allt mer populära på senare år. Många uppskattar den rustika och den grova stilen och det är riktigt kul att sitta i en utemöbel som man har byggt själv. När din pallsoffa är ihopsatt kan du välja att antingen behålla den råa och grova ytan eller slipa ner och måla om soffan så att den passar din personliga stil. Hur du än väljer att göra är det alltid smart att olja in pallarna för att de ska hålla sig snygga längre.

En annan anledning till att pallmöbler har blivit så populära är att det är billigare att bygga sina egna möbler av lastpallar, än att köpa utemöbler. Du kan oftast hitta lastpallar billigt på till exempel Blocket. Med pengarna du sparar kan du köpa riktigt bekväma palldynor och ett parasoll för att göra uteplatsen komplett.

 

Bekväma och snygga palldynor

Komfort och stil går hand i hand när du ska inreda en uteplats. Att kunna sitta bekvämt på altanen, verandan eller i trädgården är viktigt för alla, men vi vill ju också att allt ska se snyggt ut. Med palldynor från SparMax blir dina nya utemöbler både vackra att se på och väldigt sköna att sitta i.

Sittdynan till pallsoffor är 80x120 cm och ryggdynan har måtten 40x120 cm. Sittdynorna har en tjocklek på cirka 14 centimeter, medan ryggkuddarna är snedställda och har en tjocklek på mellan 9 och 17 centimeter. Du kan välja mellan fyra snygga färger som är lätta att matcha med de flesta stilar du kan ha hemma.

 

Rejäla kuddar för utomhusbruk

Våra pallkuddar är tillverkade av materialet Olefin, där varje tråd specialbehandlas innan tyget vävs ihop. Detta gör att dynorna är väldigt slitstarka, inte får fläckar lätt, tål fukt och torkar snabbt. De är även perfekt anpassade för användning utomhus i svenskt klimat. Vi rekommenderar dock att du förvarar dynorna inomhus eller i en dynbox när det regnar eller om du inte har tänkt använda utemöblerna på ett tag. Då behåller dynorna sin färg och håller längre. 

Hos SparMax kan du även hitta dynor till många soffgrupper och trädgårdsstolar i Olefin. Även om alla dessa dynor är helimpregnerade rekommenderar vi att du impregnerar dem ungefär vartannat år. Dynöverdragen är tvättbara, följ bara tvättråden så att de ser bra ut så länge som möjligt.

 

Garanti vid köp av utemöbler

När du köper trädgårdsmöbler hos oss får du 10 års garanti på glas-, rotting- och aluminiumramar samt två års garanti på regnskydd och dynboxar. Det är viktigt för oss att du känner dig säker med att köpa dina trädgårdsmöbler och tillbehör hos oss, och du ska inte behöva oroa dig för att dina produkter går sönder. Om du tar väl hand om de palldynor du köper hos oss kommer du att ha fina dynor på din uteplats i många år framöver. 

 

Säker frakt och hemleverans

Vi erbjuder ett fast lågt pris på frakt och leverans av våra varor. Vi vill att du ska ha en så bra kundupplevelse som möjligt, från köp till leverans till din dörr. Vårt transportföretag fokuserar på säkra och trygga transporter och använder sig av så få omlastningar som möjligt. Detta gör att risken för transportskador minimeras och leveranstiden blir kortare.

 

Tips för att göra egna pallmöbler till trädgården

Vill du bygga dina egna trädgårdsmöbler av pallar? Ett bra tips är att börja med att göra en sökning på Pinterest på pallmöbler. Där hittar du mängder av kreativa idéer om hur man förvandlar lastpallar till snygga stolar och soffgrupper.

När du själv bygger dina trädgårdsmöbler kan du anpassa storleken efter ytan du har tillgänglig på din uteplats. Vill du ha en jättestor soffa till altanen, en liten soffa till balkongen eller en hel soffgrupp med schäslong? Har du lastpallar över kan du även passa på att sätta ihop stolar, ett bord, hyllor eller kanske till och med en gunga. Det är bara fantasin och tillgången till lastpallar som sätter gränserna.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.