• check

    Massor för pengarna

  • check

    365 dagars öppet köp

  • check

    Snabb leverans

Soffor

Visar 1-24 produkter av 156

Page
per page
Set Descending Direction

Visar 1-24 produkter av 156

Page
per page
Set Descending Direction

Sofa

En av de kanske viktigaste möblerna i varje hem är soffan. Det är här du hamnar efter en lång dag på jobbet, det är här nu kryper intill någon du tycker om när det bjuds på filmkväll. Det är här vänner och familj samlas för kvalitetstid och pratstunder.

Soffan kan också få ditt vardagsrum att upplevas som större eller mindre - så här är det viktigt att tänka på form, färg och textil före du väljer en ny soffa till ditt hem.

Hos Sparmax hittar du alla typer av soffor i olika storlekar och former.

Våra soffor från Skjærgaard® inkluderar hörnsoffor, U-soffor och bäddsoffor. Vi är säkra på att du hittar den bästa soffan till just ditt vardagsrum på vår soffavdelning. Vi sätter kvalitet först när vi väljer ut varor till våra kunder. SparMax är direktimportör av alla produkter vi säljer i Sverige. Vi kapar mellanhänderna och ger dig fördelarna i en oslagbar kombination av pris och kvalitet. Du får alltid 10 års garanti på alla våra Skjærgaard® soffor! Välkommen till en bra affär hos oss!

 

Vanliga frågor och svar:


Hur får jag bort fläckar från soffan?

Kom ihåg att alltid leta reda på tygets material och hur det rekommenderas att tvättas. Har du en soffa med avtagbart tyg kan alla textilier på våra soffor tvättas i tvättmaskin på handtvättprogrammet. Är det större fläckar rekommenderar vi att du använder ett rengöringsskum, borsta det över fläcken för att sedan ta bort skummet så smutsen inte tränger ned i fibrerna.


Hur länge ska en soffa hålla?

Det rekommenderas att köpa en soffa med slitstarkt möbeltyg, detta klassificeras med ett högt värde på Martindaleskalan. Vi rekommenderar en soffa med ett solitt ramverk och skum av hög kvalitet. Enligt skandinavisk standard ska kuddarna i en kvalitetssoffa ha en fasthet på minst 35kg, något alla Sparmax soffro har. Det säkrar att soffan inte blir nedsutten och att den håller ursprunglig form år efter år.

Kan jag känna mig trygg när jag köper en soffa online?

Att köpa soffa från Sparmax är tryggt. Vi är certifierade med Trygg E-handel och har 365 dagars öppet köp. Vi kan vid behöv skicka hem textilprover till dig. Våra säljare står alltid redo att svara på era frågor och hjälper gärna till att finna rätt soffa för just dig.


Skulle soffan mot förmodan inte vara vad du tänkt eller har du tänkt fel gällande måtten kan du alltid kontakta support för hjälp med modifiering.


Vad är sitthöjden på en soffa?

Sitthöjden mäts från golv till överkant av sittdelen. En skandinavisk soffa ligger i regel mellan 45-50 cm i sitthöjd.


Vad är sittdjupen på en soffa?

Detta är måttet från framkant att sittkudden till den punkt där rygg möter sätet. Många tycker det är bra att sitte men någorlunda rak vinkel på knän, då passar ett sittdjup på ca 48-50 cm. Vill du ha mer av en liggande ställning väljer du helt enkelt en soffa med större sittdjup än så.

 

Endast de bästa materialen för högsta kvalitet

Ramverk

Själva möbelramen är i huvudsak uppbyggd massiv plywood och trä med enklare detaljer av spånplatta. Här får du en kvalitetssoffa som är solid och hållbar.


Sittkuddarna

Sittkuddarna är producerade i HR-skum (High Resilience) på ca 35 kg, som är skandinavisk soffstandard. Kuddarna är placerade på toppen av ett lager Nozag-fjädrar som tillsammans med kuddarna ger dig komfort du kan nyttja i timme efter timme. Kuddarna har också avtagbart tyg med blixtlås. De klara av maskintvätt på handtvättsprogrammet.


Ryggkuddarna

I ryggkuddarna finns en sammansättning av fiberkulor och malt skum. Den kombinationen uppnår en mjuk- och fasthet som uppfyller de hårdaste kraven på bra sittkomfort. Denna sammansättning är sedan uppdelad i kanaler för att säkerställa lång livslängd och formfasthet.


Textilier

Textilen vi valt att använda klarar av alla testkrav för ”hård användning”


Slitstyrka

Textilen har genomgått ”Martindale®-testet”. Läs mer om vilka krav som ställs här. För att uppfylla den klassificeringen krävs att tyget tål över 25 000 belastningscykler.

Ljusäkthet

För att undvika blekning till följd av solljus har denna textil en ljusäkthet på 4

Noppning

Textilen har karaktär 4 (maximal score är 5) när det kommer till nopprar. Tyget är med andra ord tätt vävt, tråden är ytbehandlad och kommer inte att flisa eller släppa loss lösa partiklar vid användning.

Copyright © 2023 Sparmax. All rights reserved.