• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Soffor till alla typer av hem

Visar 1-24 produkter av 164

Page
per page
Set Descending Direction

Visar 1-24 produkter av 164

Page
per page
Set Descending Direction

En soffa är en av hemmets naturliga samlingsplatser för att kunna koppla av med familj och vänner, titta på TV, sticka, läsa eller helt enkelt bara njuta. En soffa som används mycket bör därför vara av god kvalitet och tåla dagligt slitage.


Hos Sparmax hittar du Skjærgaard®-soffor i olika storlekar och former. Kolla in vårt stora sortiment så hittar du säkert drömsoffan till ditt hem.

 

Vilken typ av soffa vill du köpa?

Hos oss kan du välja mellan många olika varianter av soffor online. Hur ser din drömsoffa ut? På Sparmax har vi hörnsoffor, U-soffor, två- och tresitsiga soffor, modulsoffor med schäslonger och mycket mer.

En hörnsoffa eller en U-formad soffa kan vara smart för familjen med både stora och små så att alla får plats.

För dig som gillar en soffa där du också kan ligga ner och titta på en serie eller läsa en bra bok på kvällen så kan en soffa med schäslong, även kallad divan, vara det du letar efter.

Om du vill ha extra sängplats för gäster eller bor på en lite mindre yta och inte har något sovrum kan en bäddsoffa vara en god lösning. Vi rekommenderar att du använder en bäddmadrass om bäddsoffan ska användas som permanent sovplats.

 

Välj en soffa i rätt storlek

Innan du köper en ny soffa och speciellt när du köper soffor online bör du kontrollera att den modell du önskar verkligen passar i det rum där den ska stå. Även om det är fantastiskt att ha en stor soffa, vill du säkerligen ha plats för något mer i ditt vardagsrum. Kanske ett vardagsrumsbord, några hyllor och växter.

Om du har ett litet vardagsrum kan du komplettera en två- eller tresitsig soffa med en sittpuff för lite extra utrymme att sitta på. Puffen kan också vara användbar när du vill sträcka ut benen i soffan.

 

Smakfulla färger som passar i alla hem

Det kan också vara värt att fundera en extra gång på vad du ska använda soffan till och vem som ska använda den. Till exempel om du har små barn kanske du ska undvika att köpa en soffa i den ljusaste nyansen.

Våra Skjærgaard®-soffor finns i tidlösa, smakfulla och behagliga färger med grå, svart, brun, blå, beige och ljusare nyanser. Med lite mer neutrala färger får du större flexibilitet när det kommer till dekor och inredning i resten av vardagsrummet. Det är dessutom superenkelt att skapa förändringar bara genom att byta ut kuddar och mattor.

 

Höjd och djup på soffan

Vem som ska använda soffan kan också påverka valet när det kommer till soffans höjd och djup. För dig med dåliga knän eller om du är lång kan det vara bra att välja en soffa med en höjd som gör att du enkelt kan resa dig från sittande ställning. Alla våra soffor har skandinavisk sitthöjd med en standard på 46-48 cm.

Om du gillar att kunna krypa upp lite i soffan eller har långa ben är det bra att ha lite extra djup. Det vill säga längden från soffkanten till soffans rygg.

Vill du ha en kombination har vi soffmoduler med en liggdel, även kallad divan eller schäslong. Det innebär att alla i hemmet kan få sina soffbehov tillgodosedda, både sittandes och liggandes.

 

Hur tålig och slitstark är min soffa?

Oavsett vilket ska tyget som soffan är tillverkad av tåla slitagen som uppstår i vardagen. En soffa är en investering till ditt hem och en möbel som ska hålla länge. Men hur kontrollerar du hur hållbar din soffa egentligen är?

För att mäta hur tåligt och slitstarkt ett möbeltyg är används den skala som kallas för “Martindale”. Detta uppmäts genom att textilprover utsätts för tester där det mäts hur hållbart och hur mycket slitage tyget tål. Maskinen som används i testet räknar ut hur många gnuggningar som krävs för att trådarna i tyget ska gå av.

Martindale-värdet är ofta 10 000-15 000 för textilier på privata möbler. En soffa med ett Martindale-värde på 25 000 eller mer är avsedd för intensiv privat användning. Till jämförelse rekommenderas ett Martindale-värde på över 50 000 för möbler som används offentligt.

De tyger som används i alla våra Skjærgaard®-soffor har en Martindale på 25 000 eller mer. 

På många av våra soffor hittar du ett angivet Martindale-värde. Skulle det saknas i beskrivningen av soffan på vår hemsida är du välkommen att kontakta oss på Sparmax för mer information.

 

Soffkuddar och sittdynor som håller formen

Sofforna från Skjærgaard® har möbelramar huvudsakligen i massiv plywood och massivt trä, med några enstaka detaljer i spånskiva.

Men för att en soffa ska se bra ut måste både sittdynor och ryggdynor tåla att användas mycket. Våra soffor har sittdynor av så kallat hög elastiskt skum, förkortat HR-skum. Detta är ett skum som är tillverkat av polyuretan - en typ av skum som både är mjukare, mer flexibelt och mer hållbart än vanligt skumgummi.

Det är helt enkelt ett mycket hållbart material till dina soffkuddar. Skjærgaard® soffor innehåller HR-skum som väger ca 35 kg. Vikten anger hur mycket HR-skum som används per kubikmeter, dvs. densiteten hos det material som används i dynan. Med en bra densitet blir dynorna i soffan inte fuktiga lika snabbt och 35 kg/m3 ligger inom den skandinaviska standarden för soffor.

Ryggkuddar är vanligtvis mjukare än sittkuddar och Skjærgaard®-soffor har ryggkuddar som är gjorda med en blandning av fiberbollar och bearbetat skum. Detta ger en kombination av en mjuk och fast kudde för hög komfort och god hållbarhet. Soffdynan behåller också sin form väl. För att bevara formen så länge som möjligt är det en god idé att vrida och vända på soffkuddarna varje gång du dammsuger möblerna.

Kuddfodralen kan dessutom tvättas i tvättmaskinen med ett handtvättprogram.

 

Noppor i möbeltextilier

Visste du att det finns en skala som anger graden av noppor eller pilling, som är en mer teknisk term? Noppor på exempelvis sittdynor och soffkuddar beror på att tyget släpper ifrån sig överflödiga fibrer från textilens yta. Det betyder inte att soffans kvalitet blir sämre, men det kan vara visuellt irriterande.

Denna egenskap hos ett möbeltyg testas också av Martindale-maskinen. Skalan går från 1 till 5, där 5 är bäst med minst noppor. Skjærgaard® soffor får 4-5 poäng på denna skala.

 

Möbler i direkt solljus

I ett rum med mycket ljus är det oundvikligt att interiörer och möbler bleknar förr eller senare. Det bästa sättet att förhindra att tyget på din soffa bleknar är att skydda soffan från direkt solljus, exempelvis genom att dra för gardinerna eller täcka över soffan när du är på jobbet eller åker på semester.

Men textilier kan också behandlas med så kallade ljus stabilisatorer för att göra dem mer motståndskraftiga mot blekning. Motståndskraft mot blekning, så kallad ljusäkthet, har en skala som går från 1 till 8. Våra soffor får vanligtvis betyget 4, vilket är ett bra värde för möbler för hemmabruk.

 

5 tips för rengöring av soffan

Om du ser till att ta bort smuts, damm och fläckar får du en soffa som håller sig fin länge! Här är fem bra tips:

 1. Om du har husdjur eller små barn är det en bra idé att välja en soffa med ett slitstarkt tyg som är lätt att rengöra, till exempel mikrofiber, läder eller konstläder.
 2. Om du har en soffa i en ljusare nyans tänk på att nya kläder, till exempel jeans, kan innehålla överflödig färg som lätt kan överföras till soffan och ge fläckar.
 3. Innan du tar bort fläckar på din soffa bör du kontrollera vilken typ av material soffan är tillverkad av och eventuella råd från sofftillverkaren angående rengöring. Men försök att ta bort fläcken så snart som möjligt innan den verkligen tränger in i textilfibrerna. Använd en ren trasa eller hushållspapper för att suga upp vätska. Undvik att gnugga på själva fläcken så att missfärgningen inte sprider sig över ett större område. Ett bra tips här är att använda fläckborttagningsmedel, sedan skrubba med en borste över fläcken och sedan dammsuga upp. På så sätt gnuggar du inte in smutsen i fibrerna utan drar ut den direkt ur tyget.
 4. Många Skjærgaard®-soffor har överdrag som enkelt kan avlägsnas och som kan tvättas i tvättmaskin med handtvättsprogram.
 5. Dammsug soffan regelbundet, men ta också bort damm innan du tar bort fläckar eller rengör. Detta förhindrar att damm och smuts ändrar färgen.

 

10 års garanti på alla Skjærgaard® soffor

När du köper en soffa från Sparmax har du 10 års garanti om stommen går sönder eller om en fjäder går av. Vi är kända för våra korta leveranstider och bra fraktavtal. Om vi har möbeln i lager levereras den till din dörr inom 1-3 dagar.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.