• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Möblera uteplatsen med underhållsfria trädgårdsmöbler i rotting och aluminium

Det ska vara avkopplande att njuta av sommaren utomhus. Väljer du utemöbler i rotting och aluminium från SparMax får du snygga och bekväma utemöbler som är så gott som underhållsfria.
 

Utemöbler för små och stora uteplatser

När solen tittar fram på våren är det få saker som är bättre än att njuta av en skön stund i solen med en skön trädgårdsstol och mjuka dynor. Har du tillräckligt med plats kan en loungegrupp passa perfekt på din uteplats och ge dig bekväma och lättskötta trädgårdsmöbler i rotting och aluminium. Eller varför inte en separat matplats på uteplatsen med bord och stolar, perfekt för härliga frukostar i solen och middagar i trädgården?

Vissa av oss har små kvadratiska balkonger medan andra har stora trädgårdar och terrasser. Gemensamt för oss alla är att vi vill göra det så trevligt som möjligt på vår egen uteplats.

SparMax har utemöbler av hög kvalitet som ser bra ut i många år. Hos oss hittar du tidlösa och eleganta utemöbler och tillbehör som gör det enkelt att inreda just din uteplats och njuta av sommaren var du än bor i landet.

 

Smarta lösningar för balkonger och små verandor

Om du inte har mycket plats på balkongen eller verandan kan det vara praktiskt att välja möbler som har flera funktioner i ett. Du kan till exempel kombinera sittplatser och förvaring med en smidig dynbox.

Ta även en titt på våra café set och solsängar med bord, som passar perfekt på verandan. Väljer du stolar som går att stapla på varandra kan du även få plats med en hängstol eller hängmatta.

 

Utemöbler för trädgårdar och stora uteplatser

Om du är en av de lyckliga svenskarna som har en stor uteplats eller trädgård kan det vara trevligt att möblera och dela upp utrymmet i flera zoner.

Hos SparMax kan du välja mellan en rad robusta men eleganta utemöbler i rotting och aluminium. Vi har soffgrupper/loungegrupper och matgrupper som tål att stå ute i svenskt klimat. Med ett par solsängar, och kanske en hängmatta, får du både en plats där du kan vara social med familjen och en plats där du kan slappna av och ha en stund för dig själv när du behöver det.

Vill du även kunna laga mat utomhus? Hos SparMax kan du även hitta köksvagnar och utekök. Komplettera sedan allt med andra tillbehör till uteplatsen, som parasoll, en dynbox och snygga blomkrukor.

 

Design och komfort i kombination

De flesta av oss vill ju att utemöblerna ska se snygga ut och samtidigt vara riktigt sköna att sitta eller ligga i. Oavsett om du föredrar modern design eller klassisk stil så kan du hitta ett brett utbud av vackra rottingmöbler med aluminiumstomme hos oss. 

Alla våra rottingmöbler kommer med tjocka dynor i kallskum. De är mellan 8 och 12 cm tjocka och är klädda med ett tyg som tål solljus och inte bleknar fort. Med utemöbler som är lika bekväma som soffan i vardagsrummet kan du förvandla uteplatsen till allas favoritplats i hemmet. Ni kan sedan börja äta middagar och ha kvällsmyset utomhus och vara lika bekväma som inomhus.
 

Trädgårdsmöbler i underhållsfria material

Våra utemöbler i rotting och aluminium är gjorda av genomfärgad polyeten-rotting som är UV-behandlad. Detta gör att möblerna inte bleknar och flisar som andra rottingmöbler kan göra.

Möblerna är väderbeständiga och tillverkade av 100 procent underhållsfri rotting och 100 procent rostfria aluminiumramar. De kan stå ute året runt, vilket är perfekt om du inte har möjlighet att förvara utemöblerna inomhus över vintermånaderna. När våren kommer kan du använda dem direkt, utan att behöva måla om, polera eller olja in möblerna.

Dynorna har överdrag tillverkade av tyget Olefin, där varje tråd är specialbehandlad innan tyget vävs ihop. Olefin är ett hållbart material som inte får fläckar lätt, tål fukt och är snabbtorkande. Även om dynorna är helimpregnerade rekommenderar vi att du impregnerar dem ungefär vartannat år. Överdragen är också maskintvättbara.


Välj kvalitet när du köper utemöbler

Idag finns det många butiker och tillverkare som säljer utemöbler i konstrotting och utbudet kan variera enormt mycket både när det kommer till kvalitet och pris. Många rottingmöbler ser likadana ut och det kan vara svårt att skilja på kvalitetsprodukter och de billigare varianterna. 

Det finns dock en del saker du kan kontrollera innan du köper utemöbler i rotting för att säkerställa att du köper kvalitet:

 • Stommen ska vara solid och stabil och materialet ska vara rostfritt.
 • Kontrollera om rottingen är UV-skyddad. Utemöbler utan skydd bleknar och spricker efter bara en kort tid i solen.
 • Ju tätare rottingen är flätad, desto högre kvalitet och längre hållbarhet kommer möbeln ha.
 • De textilier som används i dynor och överdrag ska vara gjorda av ett högkvalitativt material, såsom Olefin. Kontrollera att textilierna tål regn och inte bleknar lätt i solen. 

 
Vi vill att du ska kunna använda dina trädgårdsmöbler i många år framöver och därför är hög kvalitet lika viktigt för oss som det är för dig. 
 

Garanti på alla våra utemöbler

Våra rottingmöbler är perfekta för den svenska sommaren. De är slitstarka och har en lång livslängd. Vi är så säkra på att våra utemöbler kommer att hålla länge att vi ger dig Sveriges bästa garanti på trädgårdsmöbler och utemöbler.

När du köper utemöbler hos oss får du 10 års garanti på glas-, rotting- och aluminiumramar samt två års garanti på regnskydd och dynöverdrag. Det ska vara säkert att köpa trädgårdsmöbler på SparMax och du kommer inte oroa dig över att dina nya utemöbler kan gå sönder.

Även om våra trädgårdsmöbler är underhållsfria är det bra att rengöra dem inför sommarsäsongen så att de håller sig fina och har så lång livslängd som möjligt. Skölj av möblerna med vattenslangen och använd en mjuk borste för att skrapa bort eventuell smuts. Täck gärna över möblerna med ett överdrag när de inte används.
 

Frakt och leverans

För oss är du, kunden, viktigast och vi vill att du ska vara nöjd med hela köpupplevelsen – från beställning fram till att produkten är färdigmonterad och står på din uteplats. När du köper dina utemöbler hos oss levererar vi dem fram till din dörr. 

Med vårt transportföretag känner vi oss säkra på att de kommer att säkerställa en säker och trygg transport från vårt lager hela vägen till ditt hem. De lastar dessutom om så få gånger som möjligt vilket innebär mindre risk för transportskador och du får hem dina efterlängtade utemöbler snabbare.

Om du föredrar att se utemöblerna innan du beställer är du välkommen till vår butik i Göteborg. Du kan även beställa dina möbler online och hämta dem i butiken om det passar dig bättre.


Er du bosatt i Norge og ønsker å handle hagemøbler? Da kan du bestille hagemøbler i vår norske butikk sparmax.no.
Bor du i Danmark og vil købe havemøbler? Du kan finde havemøbler i vores danske butik sparmax.dk.

Trädgårdsmöbler

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.