• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Sänggavel för alla typer av sängar

7 Items

per page
Set Descending Direction

7 Items

per page
Set Descending Direction

En snygg sänggavel ger dig den lyxiga hotellkänslan i ditt egna sovrum. 

 

I sovrummet, där lugn och komfort förenas, spelar sänggavlar en avgörande roll för att definiera rummets atmosfär. Dessa eleganta element fungerar inte bara som dekoration, utan också som en möbel som kan ge stor komfort.

Förr i tiden användes sänggavlar för att skydda sängen mot kyla och drag i dåligt isolerade hem, men idag pryder de sängen och sovrummet med vackra tyger och fantastisk design.

 

3 skäl till varför du bör skaffa en sänggavel

Sänggaveln är användbar i sovrummet av flera skäl. Här är tre av dem:

 

1. Extra komfort när du sitter i sängen

Gillar du att sitta i sängen och läsa eller titta på en serie innan du somnar? Kanske gillar du att njuta av söndagsfrukosten i sängen? I så fall kommer sänggaveln att ge dig ett mycket bekvämt stöd för ryggen. Sparmax sänggavlar är tillverkade i tyger som är mjuka och sköna att luta sig mot och vissa modeller har även en nackkudde.

 

2. En varmare atmosfär i sovrummet

Sänggavlar ramar in sängen och gör den till sovrummets visuella mittpunkt. Det skapar en varm och ombonad atmosfär.

 

3. Den ger dig den där hotellkänslan på hemmaplan

Hos Sparmax hittar du sänggavlar i eleganta och naturliga färger som passar de flesta hem, bland annat svart, ljusgrå, mörkgrå, mörkblå, beige och sandfärgad. Sänggavlarna finns i olika utföranden och material.

 

Vilken storlek på sänggavel ska du välja?

Bredden på din säng är naturligtvis avgörande när du väljer storlek på din nya sänggavel. Det är också viktigt att ta hänsyn till rummets storlek och det utrymme som nattduksbord, byråer och andra möbler tar upp.

 

Vi har sänggavlar i många olika mått. Du hittar sänggavlar med bredd: 

 • 90 cm
 • 120 cm
 • 140 cm
 • 150 cm
 • 160 cm
 • 180 cm
 • 200 cm

 

Sänggavlarna passar alla våra Skjærgaard®-sängar, oavsett om det är kontinentalsängar, ramsängar, sängar med förvaringsutrymme eller ställbara sängar.

 

Sänggavlar för 90 och 120 cm sängar

Om du har en enkelsäng på 90 cm är det perfekt att välja en sänggavel som matchar denna bredd. Detta skapar symmetri och ger rummet ett städat utseende. En 120 cm säng ger lite mer utrymme, och här kan du överväga en sänggavel som sträcker sig något bredare än sängen för att ge intrycket av större proportioner.

 

Sänggavlar för 140 och 150 cm sängar

För 140 cm och 150 cm sängar är det vanligt att välja en sänggavel som täcker sängens bredd. Detta ger en harmonisk balans och skapar en visuell enhet. 

Du kan också välja en bredare sänggavel, till exempel 160 cm. Det ger intrycket av att sängen är större än vad den faktiskt är. Samtidigt ger det rummet en luftig och rymlig känsla, vilket i sin tur ger en lyxig touch till ditt sovrum.

 

Sänggavlar för dubbelsängar

Dubbelsängar på 160 cm och 180 cm ger också utrymme för visuell kreativitet. Du kan välja en bredare sänggavel för att göra sängen extra dominant i rummet, eller gå för en smalare design för en subtil look. 

För extra stora sängar med en bredd på 200 cm är det viktigt att välja en sänggavel som inte bara är tillräckligt bred, utan också proportionell mot sängens längd. Detta säkerställer en balanserad look i sovrummet.

Förutom sängens bredd bör du också ta hänsyn till sängens höjd när du väljer sänggavel.  En bra tumregel är att sänggaveln inte bör vara högre än sängens längd för att säkerställa korrekta proportioner.

 

Sänggaveln skapar en mysig atmosfär i ditt sovrum

Färgen på sänggaveln sätter stämningen i ett sovrum där lugn och komfort är nyckeln. 

Om du väljer en mjuk, stoppad sänggavel i lugna och neutrala färger skapar du en avslappnad atmosfär, vilket naturligtvis är perfekt för vila och sömn. 

Alla sänggavlar från Sparmax är i lugna, neutrala och naturliga färger som matchar våra Skjærgaard®-sängar. Vi har också praktiska sängbänkar i matchande färger.

 

Fulländar stilen i sovrummet

En sänggavel kan skapa en komplett stil i sovrummet.

Om du gillar minimalism kan till exempel en sänggavel i ljusgrått eller sand med strama, rena linjer vara passande.

Gillar du känslan av lyx och värme kan en stoppad sänggavel i en mörk, chokladbrun färg vara något för ditt sovrum. 

Med andra ord blir valet av sänggavel inte bara ett praktiskt beslut, utan ett val som sätter stilen på ditt sovrum och ger dig den atmosfär du vill ha.

 

Montering av sänggavlar

En sänggavel kan lämnas omonterad mellan sängen och väggen, men vi rekommenderar att den fästs antingen på väggen eller på själva sängen. Detta gör du enkelt själv eller tillsammans med en vän. 

Om vi har den sänggavel du vill ha i lager levereras den till din dörr inom 1–3 dagar. När du köper möbler från Sparmax ska du känna dig trygg med att du får vad du betalar för, och lite till. Därför har vi bra garantisystem. Garantin täcker inte slitage.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.