• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Duschvägg, nischdusch och duschdörr för alla badrum

11 Items

per page
Set Descending Direction

11 Items

per page
Set Descending Direction

Med en duschvägg, nischdusch och eventuellt en duschdörr kan du skapa en vacker lösning för ditt badrum. Sparmax har ett stort urval i flera storlekar och utföranden.

 

Om du har ett badrum utformat enligt våtrumsstandard finns det inget som hindrar dig från att välja en annan duschlösning än en duschkabin. På Sparmax har vi duschväggar, nischduschar och duschdörrar som gör att du kan skapa precis den dusch du vill ha.

Medan en duschkabin tar upp mycket plats och kan verka dominerande i ett litet badrum, tar duschväggar mindre plats och uppmärksamhet, vilket gör att badrummet verkar större och rymligare.

Men om du är osäker på om badrumsgolvet är helt tätt är en duschkabin alltid en säkrare lösning.

 

Duschvägg eller duschnisch

Det är ingen större skillnad mellan en duschvägg och en nischdusch. 

En duschvägg installeras på en eller två sidor av duschutrymmet, ofta i kombination med en duschdörr eller ett duschdraperi för att begränsa vattenstänk. Duschväggen kan vara tillverkad av glas, plast eller andra vattentäta material och kan vara helt eller delvis genomskinlig. 

Med en nischdusch menas ofta ett duschutrymme som är avskilt från resten av badrummet. De kan vara öppna, men många väljer också att installera en eller flera duschväggar och/eller en duschdörr för att ytterligare skärma av området.

 

Duschväggar i alla storlekar

Alla badrum är olika, vilket innebär att det inte nödvändigtvis finns en storlek på duschdörr, duschvägg eller duschkabin som passar överallt. Därför har vi ett bra urval av produkter i olika storlekar. Duschväggens bredd kan variera från 80 till 160 centimeter, så det finns produkter oavsett om du har ett litet badrum eller om du vill ha en lyxig duschplats i ett stort familjebadrum.

Våra duschväggar har stabila ramar och är tillverkade av härdat glas med flera års garanti, så du kan känna dig trygg när du handlar hos Sparmax.

 

Hur gör man en nischdusch?

Att skapa en nischdusch med en duschvägg eller duschdörr är ganska enkelt. Ofta väljer du ett område i badrummet som är lite undanskymt, antingen som en befintlig nisch eller så kan du skapa den själv om du har utrymme. Golvet måste naturligtvis vara tätt och säkert att duscha på. Sedan kan du välja en duschvägg eller duschdörr som passar. Klart!

Våra duschdörrar kan monteras åt båda hållen och dörren har handtag och handdukstork i rostfritt stål.

På Sparmax har vi ett bra urval av duschdörrar och duschväggar i flera storlekar och utföranden. Dessa kan justeras 5 cm upp eller ner i bredd för att göra det enklare att skräddarsy din dusch.

 

Duschvägg för badkar

Om du duschar i ditt badkar kan en duschvägg för badkar vara praktisk för att undvika vattenspill när du står i badkaret. En duschvägg framför badkaret är också smart om du har barn som leker och stänker i badkaret.

På Sparmax har vi vackra duschväggar för badkar med handtag på utsidan av glaset. Duschväggen kan installeras på alla typer av badkar med plan kant som tätar mot silikonpackningen/tätningen under glasskivan.

Våra duschväggar för badkar är 140 centimeter höga och 80 centimeter breda.

 

Skjutdörr för duschen

En skjutdörr kan vara en bra lösning för duschdörren. Genom att välja en dörr som glider längs en skena istället för att öppnas utåt sparar du utrymme i badrummet. Detta gör skjutdörrar särskilt lämpliga för mindre badrum och badrum där utrymmet framför duschen är begränsat. 

En skjutdörr med bred öppning ger dig enkel tillgång till duschen, vilket gör denna lösning användbar för personer med begränsad rörlighet.

Det faktum att skjutdörrar också är estetiskt tilltalande är naturligtvis inte heller någon nackdel.

 

Så underhåller du din duschvägg på bästa sätt

Om du vill bevara din duschvägg och dess skick under lång tid är det viktigt med bra rengöring och underhåll. Med tiden kan tvålrester, kalk och smuts ansamlas på väggen och runt packningarna. Detta påverkar inte bara utseendet, utan kan också öka risken för mögel, svamp och skador på produkten.

Här är några tips för rengöring och underhåll av din duschvägg: 

 • Tvätta duschväggen regelbundet med rengöringsmedel som är lämpliga för väggens material. Vi rekommenderar vårt ABC-hygienpaket för duschar och badrum som är särskilt framtaget för detta ändamål.
 • Använd en trasa eller svamp för att undvika repor på glaset.
 • Skölj duschväggen med rent vatten efter varje dusch. Detta avlägsnar tvålrester.
 • Torka av ytorna med en mjuk trasa. Du kan också använda en gummiskrapa för att få bort vattnet.
 • Se till att ventilationen i badrummet är god.

 

Medan ett duschdraperi med tiden får fläckar som inte går att tvätta bort, kan du snabbt torka bort smuts, kalk och tvålrester från väggar och dörrar. Om du har en mjuk trasa och en gummiskrapa till hands kan du enkelt rengöra duschen efter varje dusch.

Kom ihåg duschset och/eller duschblandare! I denna kombination får du en storslagen dusch till ditt badrum. Du kan beställa dessa tillsammans med duschväggarna.

 

Välkommen att beställa din nya duschlösning hos oss

Så länge vi har den duschvägg, duschnisch och/eller duschdörr du vill ha i lager levereras din duschlösning normalt till din dörr inom 1-3 dagar. Har du andra frågor kan du alltid kontakta vår kundservice som hjälper till att svara på frågor om produkter och allt du behöver veta.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.