• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Bäddsoffa - smart möbel för mindre utrymmen

Visar 25-25 produkter av 25

Page
per page
Set Descending Direction

Visar 25-25 produkter av 25

Page
per page
Set Descending Direction

Behöver du en extra sovplats för dina gäster eller bor du på ett mindre utrymme där vardagsrummet agerar både vardagsrum och sovrum? Då är bäddsoffan ett riktigt smart köp.

 

En bäddsoffa är en mångsidig möbel som kombinerar två behov som vi alla har hemma: En bra plats att sitta på och en bekväm säng. Om du bor i en liten lägenhet eller ett studentrum och behöver en mångsidig möbel är en bäddsoffa den rätta lösningen för dig.

En bäddsoffa är också utmärkt som gästsäng och extra sovplats när det behövs.

 

Tips vid köp av en bäddsoffa

När du ska välja en ny bäddsoffa bör du tänka på följande tips innan du trycker på "köp":

 • Hur kommer bäddsoffan främst att användas? Som sittplats eller för att sova i?
 • Hur ofta räknar du med att använda bäddsoffan som säng?
 • Vilken typ av bäddsoffa passar bäst i det rum den ska placeras i?
 • Vilken variant föredrar du? Liten bäddsoffa, bäddsoffa med schäslong, hörnsoffa, 2-sits eller 3-sits?
 • Hur lätt den är att fälla ihop från soffa till en säng och sedan tillbaka till en soffa.
 • Behöver du förvaringsutrymme för täcken, kuddar och sängkläder i bäddsoffan?

 

Eftersom soffan ska stå i ett rum där du tillbringar all din tid är det också viktigt att design, textilier och färger matchar resten av inredningen. På Sparmax har vi bäddsoffor i eleganta och neutrala nyanser av grått, blått, brunt, sand och svart.

 

Primär användning av bäddsoffan

Du måste bestämma dig för det huvudsakliga användningsområdet - ska soffan främst användas som sitt- eller sovplats? Dessutom måste du överväga vilken typ av bäddsoffa som passar bäst i det rum där den ska placeras. Hur du kommer att slå ut soffans sovplats kommer att påverka storleken på rummet.

Vi rekommenderar att du köper till en bäddmadrass om du ska använda din bäddsoffa som en permanent sovplats. I vår onlinebutik rekommenderar vi bäddmadrasser som är skräddarsydda för just bäddsoffor.

 

Solid bäddsoffa från Sparmax

Sparmax är distributör av sängar och soffor från Skjærgaard®. Dessa kvalitetsmöbler har solida ramar, är mycket hållbara med dynor av hög kvalitet. Skjærgaard® bäddsoffor är oftast tillverkade av massivt trä och plywood.

Dynorna du sitter och ligger på är tillverkade av så kallat High Resilience foam (HR foam) som väger ca 35 kg, vilket är i linje med skandinavisk standard för soffor av hög kvalitet. Under HR-skummet finns fjädrar som ger riktigt bra komfort oavsett om du sitter eller ligger ner. 

Kuddarna för ryggen är fyllda med en blandning av fiberkulor och hackat skum. Denna blandning gör kuddarna mer formbara och ger en skön komfort. Kuddarna är även vändbara och kan tvättas i maskin (handtvätt).

Textilierna i en bäddsoffa måste klara av att användas mycket. Skjærgaard® bäddsoffor har tyger som får höga poäng i Martindale-testet för hållbarhet, de motstår blekning av solljus och är motståndskraftiga mot noppor.

 

Liten bäddsoffa, bäddsoffa med schäslong eller hörnsoffa?

Rummet som bäddsoffan ska placeras i kommer att avgöra ditt val. Vilket håll soffan fälls ut åt och om det är en 2-sits, 3-sits eller en hörnsoffa bestäms av utrymmet och formen på rummet.

Om du har utrymme i rummet och behöver en bäddsoffa med schäslong eller en hörnsoffa tar den inte upp något extra utrymme i rummet. Du behöver bara flytta ditt vardagsrumsbord när du omvandlar soffan till en säng.

På Sparmax har vi ett riktigt bra urval av bäddsoffor i olika storlekar och former.

 

Användarvänliga bäddsoffor på Sparmax

Om du använder din bäddsoffa som säng varje natt är det viktigt att den också är lätt att hantera. Det måste vara enkelt att förvandla soffan till en säng och tillbaka igen.

På Sparmax har vi Skjærgaard® bäddsoffor med mekanismer som svänger ut framåt och ger möjlighet att behålla lakanet på hela tiden. De flesta av våra bäddsoffor har dock förvaringsutrymme för lakan, täcken, kuddar och en eventuell bäddmadrass när möbeln är i soffläget. Detta gäller för små bäddsoffor, bäddsoffor med schäslong och hörnbäddsoffor.

 

10 års garanti på alla Skjærgaard® bäddsoffor

När du köper bäddsoffa från Sparmax har du 10 års garanti mot ram- och fjäderbrott. Vi är kända för våra korta leveranstider och goda fraktmöjligheter. Om vi har möblerna i lager levereras de till din dörr inom 1-3 dagar.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.