• check

  Massor för pengarna

 • check

  365 dagars öppet köp

 • check

  Snabb leverans

Filtrera

Trädgårdsmöbler i aluminium

2 Items

per page
Set Descending Direction

2 Items

per page
Set Descending Direction

Om du väljer trädgårdsmöbler i aluminium får du utemöbler som håller sig vackra år efter år. 

 

På Sparmax har vi ett stort utbud av trädgårdsmöbler i aluminium, inklusive eleganta matgrupper, eleganta utomhussoffor och bekväma solsängar.

Våra caféset och trädgårdsstolar i aluminium har en stil och komfort som gör dem idealiska för användning på uteplatsen under sommaren och den inglasade verandan under vintern.


Hagemøbel i aluminium er et smart valgAvbildad: Jamaica loungegrupp

5  goda anledningar att välja trädgårdsmöbler i aluminium

Oavsett väder och var du bor i Sverige är trädgårdsmöbler i aluminium ett utmärkt val. Här är fem anledningar att välja underhållsfria utemöbler i denna mångsidiga metall:

 1. Aluminium är hållbart i lite hårdare väder och rostar inte sönder.
 2. Trädgårdsmöbler i aluminium är lätta och enkla att flytta.
 3. Utemöbler i aluminium är nästan helt underhållsfria.
 4. Aluminium ger trädgårdsmöblerna ett tidlöst, modernt och elegant utseende. Våra trädgårdsmöbler i aluminium har en minimalistisk stil som passar de flesta hem.
 5. Aluminium är en återvinningsbar metall som kan återanvändas utan att förlora sina egenskaper. Återvinning av aluminium kräver betydligt mindre energi jämfört med produktion av nytt aluminium.

 

Tåliga och hållbara utemöbler i aluminium 

Aluminium är ett starkt och hållbart material som tål alla typer av väder och vind. En annan viktig och positiv fördel med aluminium är att det är naturligt motståndskraftigt mot korrosion, vilket gör det lämpligt för utomhusbruk. Det innebär att dina trädgårdsmöbler i aluminium inte rostar även om de utsätts för regn, snö eller fukt.

Om du lämnar dina trädgårdsmöbler vid havet, antingen hemma eller vid stugan, kan korrosion uppstå så småningom, men trädgårdsmöbler i aluminium är fortfarande det bästa och mest hållbara alternativet.

 

Trädgårdsmöbler som är enkla att flytta

Aluminium väger väldigt lite, vilket gör det enkelt att flytta, förvara och hantera dina trädgårdsmöbler. Den låga vikten gör det med andra ord enkelt att flytta möblerna under tak när det regnar och att du enkelt kan stapla undan dem på vintern.

Eftersom aluminium är så lätt leder metallen också bort värme. Det innebär att även om trädgårdsmöblerna i aluminium har stått ute i solen så bränner du dig inte när du sätter dig ner eller lägger händerna på trädgårdsbordet.

 

Underhållsfria trädgårdsmöbler

Aluminium kräver minimalt med underhåll. Metallen behöver inte målas eller behandlas för att skyddas mot väder och vind. Men om du vill att dina trädgårdsmöbler i aluminium ska hålla ännu längre är det en bra idé att hålla dem rena, skydda dem och behandla eventuella repor och skador på metallen.

 

Rengöring av trädgårdsmöbler i aluminium

Även om aluminium är mycket motståndskraftigt mot korrosion, kommer även detta material så småningom att skadas om det inte ges lite omsorg och uppmärksamhet. 

Utemöbler som står nära saltvatten är i allmänhet mer känsliga för skador och slitage och kan med fördel rengöras regelbundet för att avlägsna salt.

Möbler som inte står vid havet kan också ha nytta av en snabb tvätt med en tvättlapp och milt tvålvatten då och då för att avlägsna smuts, fågelspillning, damm och pollen.

 

Sköna dynor till dina utemöbler

Trädgårdsmöbler från Sparmax, i både aluminium och konstrotting, är utrustade med dynor tillverkade av Olefintyg. Här specialbehandlas varje tråd innan tyget tillverkas. 

Olefin är ett mycket lätt och slitstarkt tyg med bra skydd mot blekning. Tyget tål mycket fukt och torkar snabbt, men vi rekommenderar att dynorna förvaras i en vattentät dynbox, under tak eller med ett regnskydd. Alternativt ta in dem inomhus när vädret är dåligt och när du är bortrest.

Vi rekommenderar att dynorna impregneras med textilimpregnering före användning och 1-2 gånger under sommarsäsongen. Vår impregneringsspray ProTector skyddar mot vätskor, smuts, slitage och UV-strålar. 

Kuddarna kan sprayas med textilrengöring för att ta bort envisa fläckar, eller så kan du tvätta klädseln i maskin i 30 grader. Kom bara ihåg att ge dynorna en ny omgång impregnering efter tvätt.

 

Pulverlackerade trädgårdsmöbler 

Alla våra trädgårdsmöbler i aluminium har pulverlackerats. Detta gör trädgårdsmöblerna extra motståndskraftiga mot väder, vind och slitage än konventionell lackering. 

Pulverlackering sker genom att möblerna sprayas med ett pulver som fäster på aluminiumet. Pulvret bränns sedan in i metallen i en ugn. 

Efter denna ytbehandling är aluminiumet extremt slitstarkt och hållbart - perfekt för trädgårdsmöbler som ska tåla att stå utomhus.

På Sparmax har vi trädgårdsmöbler i pulverlackerad aluminium i färgerna vit och antracit, som är en gråsvart färg.

 

Behandling av repor och skador på aluminiummöbler

Om du får en repa i lacken eller sår i metallen är ett bra tips att behandla skadan med tunn olja. Var också uppmärksam på skruvar och bultar som inte är tillverkade av aluminium och som lättare rostar om de inte oljebehandlas.

Olja för behandling av aluminiummöbler finns att köpa hos företag som säljer bildelar och alla byggvaruhandlare.

 

Vinterförvaring av trädgårdsmöbler i aluminium

Trädgårdsmöbler i aluminium förvaras bäst inomhus under vintern, men de kan också lämnas utomhus över vintern. Kom bara ihåg att täcka dem ordentligt med ett klädselskydd eller liknande. 

Det är också viktigt att dräneringshålen på ramarna är vända åt rätt håll så att vattnet kan rinna ut. Detta förhindrar att vatten i ramarna fryser och orsakar frostsprickor som kan skada metallramen. Sådana skador täcks inte av vår garanti.

Kom ihåg att ta in möbelns dynor, naturligtvis, och förvara dem torrt och frostfritt under hela vintern.

 

Vi levererar dina trädgårdsmöbler hem till dig

Om vi har dina nyinköpta trädgårdsmöbler i lager är leveranstiden endast 1-3 dagar, med undantag för Nordnorge där det kan ta några dagar extra. 

Våra trädgårdsmöbler i aluminium levereras oftast färdigmonterade. Allt du behöver göra är att lägga dynorna på plats, sätta dig tillrätta och njuta av livet på uteplatsen.

Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.